Teknologi

Honey – Hitta Rabattkoder Automatiskt

1

Honey – Hitta Rabattkoder Automatiskt

När det kommer till shopping så har internet haft en stor påverkan på alla människors liv. Helt plötsligt har folk börjat köpa produkter och tjänster via nätet istället för vanliga butiker på stan.

Amazon och Cdon.com i Sverige är de självklara jättarna i och med att de säljer i princip allt möjligt. Från matkassar till kläder, prylar till filmer, Amazon och Cdon.com blivit jättar inom flera olika områden. Amazon täcker faktiskt hälften av alla dollar som spenderas i USA och har över 500 miljoner produkter.

Det är inte bara Amazon som folk använder när de handlar på nätet. eBay har även blivit en stor webbplats för att sälja både nya och gamla produkter, vilket gör sidan till ett bra alternativ när du försöker spara pengar.

SKAFFA HONEY

Även fast du kanske har en stadig inkomst, kan det vara bra att försöka få bästa möjliga priset på olika saker du köper under året. Och den bästa tjänsten till detta är Honey.

Honey är ett tillägg till Chrome, Firefox, Edge, Safari och Opera som låter dig automatiskt söka igenom sidor så som Amzon och andra sidor för att hitta kuponger på specifika produkter du vill köpa.

Om det finns ett bättre pris på annat håll, kommer Honey att berätta detta för dig. Om det finns en kupong tillgänglig att använda, kommer Honey att använda den åt dig automatiskt. Om du vill spara lite pengar här och där, är Honey verkligen perfekt för dig.

Men såklart, det är just här du kanske blir lite fundersam. Honey är ett tillägg till din webbläsare, vilket ger Honey en hel del tillåtelser över vad du ser. Tillägg kan komma åt saker som din historik, inloggningsuppgifter och mer.

Hur kan du vara säker på att du inte blir lurad? Är Honey faktiskt bra på att spara dina pengar, eller är det bara ett program som försöker sno dina uppgifter?

Vi har alla haft problem med webbläsartillägg tidigare, oavsett om de var verktygsfält från tidigt 2000-tal, eller ”kostnadsfria” VPN-tjänster som istället snodde dina uppgifter.

Vi har tittat på Honey väldigt djupt för att förstå själva om tjänsten är bra eller om den är något du bör hoppa över.

Först ska vi titta på Honey för att se om du bör ladda ner det här populära tillägget eller om du ska låta bli helt och hållet.

Är Honey faktiskt bra?

Honey kom först igång år 2012 när grundaren Ryan Hudson hade personliga finansiella problem. En natt beställde han en pizza på nätet åt sig själv och sina två barn. Han förstod att det förmodligen fanns en rabattkod han kunde hitta någonstans på nätet för att göra det lite billigare. Men han visste inte riktigt var han kunde hitta dessa koder.

Efter att hans barn hade somnat började Hudson en prototyp på en ”kuponghittare” i hans webbläsare. Tanken var att skapa en tjänst som gjorde det enkelt att automatiskt hitta och söka efter kuponger och rabattkoder på nätet.

Efter många om och men växte appen till något mer användbart. Honey lanserades som ett riktigt bra webbläsartillägg med grundtanken att hjälpa människor spara pengar utan att behöva göra något eget sökarbete på nätet.

Idag har tillägget laddats ner mer än tio miljoner gånger, vilket gör det till en riktigt populär tjänst. Du har förmodligen redan sett reklam för tillägget på YouTube och på andra ställen.

Sättet som Honey fungerar på är ganska simpelt. När du har lagt till tillägget, kommer appen att automatiskt fungera tillsammans med flera butiker på nätet.

Det viktigaste som appen hjälper med är Amazon, men Nike, Sephora, Nordström, Fiverr och många andra butiker har även stöd för den här appen.

Honey lägger till sin egna lilla ikon (ett ”h”) på butiken när du letar efter produkter, vilket gör det enkelt att besluta sig för om ett köp är värt att göra eller inte.

När du installerar appen, kommer du att bli ombedd att logga in med antingen Google eller Facebook för at skapa ett konto på Honey, du kan även skapa ett konto med din e-postadress och ett unikt lösenord.

Saker att tänka på

Inget är gratis eller enkelt, speciellt när det handlar som kraftfulla verktyg så som Honey som erbjuds helt gratis.

Du behöver vara försiktig och tänka på vad det är du ger till honey. Man brukar säga ”Om du inte betalar för produkten, är det du som är produkten.” Det finns definitivt saker du bör tänka på angående dina uppgifter och integritet när du använder Honey.

Vi bör diskutera hur Honey får sina pengar, för alla behöver pengar för att driva ett företag. Företaget säger på sin sida att dina uppgifter aldrig säljs till tredje parter, och företaget har en väldigt omfattande integritetspolicy.

Men det är fortfarande viktigt att tänka på att Honey samlar in information om dig när du handlar pånätet. Det är dock inte mer än vad Google eller Facebook redan gör, men om du är en sådan person som undviker dessa tjänster av denna anledning, bör du nog också undvika Honey.

Honey tjänar majoriteten av sina pengar genom att skapa en deal med olika företag genom att uppvisa en speciellt deal från deras föreag åt Honeys användare. De delar sedan på mängden pengar som spenderas genom den här kampanjen och ger en valuta tillbaka till sina kunder som kallas för Honey Gold.

För många kan Honey Gold låta som något konstigt. Men Honey Gold erbjuds till dig på en gång efter att du har skapat ett konto, men det finns en stor chans att du inte läste om det så mycket när du skapade ditt konto.

Det är egentligen bara ett belöningsprogram. Ett program som ger dig vissa belöningar från att handla på Honeys partnersidor.

När du har tjänat 1000 poäng, får du ett presentkort på 100 kr som du kan använda på sidor som Amazon. Vilket betyder att du faktiskt får tillbaka pengar på allt du spenderar, och det är ju inte dåligt?

Med allt detta i åtanke, har Honey sagt gång på gång att de alltid skyddar dina uppgifter och säljer dem aldrig till tredje parter.

Slutsats

Honey respekterar din integritet. Till skillnad från andra sidor har Honey gjort sitt bästa för att vara tydlig med hur de skyddar dina privata uppgifter.

Deras integritetspolicy är enkel att läsa och förså, och i maj 2018, publicerade de ett manifesto på deras sida angående Honey och integritet. Dessa betonde att uppgifterna som samlas in används till att skapa en gemenskap, och göra alt bättre för sina kunder.

Honey förklarar hur dina uppgifter används på sin sida, mycket tydligt. Det är riktigt enkelt att avinstallera programmet om du inte längre vill använda Honey. Om du är bekymrad med hur uppgifterna samlas, bör du nog läsa manifestot på deras sida. Sammanfattningen är att de samlar in din IP-adress, webbläsartyp, ditt operativsystem, hur du använder webbplatser och domäner.

Så vad är slutsatsen?

Vi rekommenderar verkligen Honey, och vi tycker att Honeys positiva delar väger tyngre än de negativa.

Det är otroligt enkelt att använda appen och om du är intresserad kan du testa själv idag. Skapa ett konto på Honey här för att börja få rabatt på allt du köper på nätet.

SKAFFA HONEY
product-image

Honey

9.2

Fördelar
  • Hittar rabattkoder supersnabbt
  • Otroligt enkelt att använda
  • Gratis
Nackdelar
  • Samlar in dina uppgifter (men skickas aldrig till tredje part)

Ivacy VPN Recension – Bra rykte

Previous article

Skrill – Den perfekta betalningsmetoden

Next article

You may also like

1 Comment

  1. intressant, ska testa honey på fiverr.com

Comments are closed.

More in Teknologi