Teknologi

Payoneer Recension 2021

0

Vad är Payoneer?

Payoneer erbjuder huvudsakligen digitala överföringstjänster, ungefär som PayPal. Även fast PayPal kan vara mer populärt än Payoneer, har Payoneer flera saker att erbjuda som PayPal tyvärr inte klarar av.

Företaget grundades år 2005 av Yuval Tal, en tidigare soldat från Israel. Payoneer är dock baserat i New York och inte i Israel. Från första början stöttades företaget av ett litet antal privata investerare.

Just nu är Payoneer aktivt i nästan 200 länder och hanterar växelkurser i många olika länder. Företaget har 14 kontor världen runt, inklusive Storbritannien, Indien och Pakistan. Payoneer används av 4 miljoner kunder. År 2019 fick Payoneer värderingen 1 miljard dollar (ca 10 miljarder kronor).

Payoneer är bäst på internationella överföringar i höga belopp. De har en kraftfull plattform för internationella B2B-transaktioner i olika länder. Just nu finns det stora företag som Amazon, Google och Airbnb som använder Payoneer.

Företaget är dock inte en bank, och Payoneer har endast partnerbanker i Ukraina, t.ex. PrivatBank och Alfa-Bank. Företagets användare har åtkomst till ett MasterCard som går att fyllas på när som helst. Kunder kan även använda Payoneer för att betala för saker på nätet, använda systemet som en e-plånbok eller skicka större belopp över tid eller som en klumpsumma.

Fördelarna med Payoneer

Här har du några fördelar med att använda Payoneer:

Bra växelkurser

En av de viktigaste sakerna med att överföra pengar internationellt är priset på växelkurserna. Banker brukar ofta ha väldigt höga växelkurser, men Payoneer har gjort det billigare för sina kunder. Med Payoneer kommer din avgift endast att vara 2% över marknadens priser. Vilket är bra då vissa banker tar så mycket som 5% på överföringar.

Låga avgifter för överföringar inom Sverige

Payoneer har en avgift för internationella pengaöverföringar, men överföringar inom Sverige är nästan helt gratis. Du kan skicka och ta emot pengar gratis mellan konton inom Sverige.

Minimumbelopp på överföringar

Payoneer erbjuder låga minimumbelopp på överföringar för båda företag och individer. Minsta beloppet som du kan överföra är 500 kr. Vilket är ett mycket lågt belopp jämfört med t.ex. Skrill.

Flera betalningsalternativ

Kunder kan använda Payoneer för att skicka och ta emot betalningar på nätet. En viktig funktion är förmågan att skicka större betalningar internationellt. Kunder får ett konto ett eget konto där de kan föra in pengar. Men det finns även ett alternativ där du kan skicka pengar direkt till ett bankkonto eller en bankomat. De sista två alternativen har dock en avgift, men när du använder ett Payoneer-konto finns det ingen avgift.

Bra för B2B och frilansare

Payoneer används av stora plattformar för frilansare så som Upwork tack vare alla funktioner som passar egenföretagare och liknande. Kunder kan skicka B2B-escrow betalningar med Payoneer utan problem. Frilansare kan använda tjänsten för att skicka flera betalningar på en gång eller ta emot dem.

Payoneer_logo.svg_

Payoneer är ett utmärkt alternativ för svenskar. Snabba, snygga, billiga och anonyma överföringar - Den perfekta lösningen. Skapa ett konto idag och få 250 kr helt gratis.

Tillgängligt i många länder

Payoneer accepteras över hela världen och finns tillgängligt i 200 länder. Det här är ovanligt eftersom många andra tjänster så som PayPal inte finns i lika många länder. Så just där vinner Payoneer ganska stort.

Nackdelarna

Payoneer är dock inte bara en helt positiv upplevelse. Här har du några nackdelar med Payoneer:

Dyra växelkurser jämfört med konkurrenter

Payoneer erbjuder kunder billigare växelkurser än vad banker ger. Men om du jämför dessa växelkurser med t.ex. Skrill, så är kurserna faktiskt inte så billiga. Det här är en ganska negativ del med Payoneer om du jobbar på nätet.

Betalningsbegränsningar

Ett stort problem med Payoneer är att nya kunder måste först ta emot pengar från en tredje part innan de faktiskt kan föra över pengar på egen hand. Nya användare behöver ta emot en transaktion via Global Payment Service, eller från en av företagets partnerföretag, innan de kan börja använda sitt konto på Payoneer.

Vissa juridiska problem

Frankrikes myndigheter undersökte Payoneer eftersom att de trodde att det fanns problem med deras skatteplanering. Företaget har även behövt flytta bort från Indien efter problem uppstådde med den lokala marknaden.

Kunder som har bekymmer med sådana regleringsproblem och finansiella saker kan bli oroliga över hur Payoneers framtid ser ut. Men även fast det är något att tänka på, är det inget att vara orolig över. Payoneer har meddelat för sina kunder att de är ett ”reglerat betalningsföretag”, vilket betyder att de numer följer alla riktlinjer i alla länder.

Sammanfattning Payoneer

Payoneer är en av de största tjänsterna i världen och erbjuder e-plånböcker samt enkla och snabba överföringar både i Sverige och internationellt.

Företaget är registrerat och välkänt, vilket alltid är en stor positiv faktor när du väljer bland olika pengaöverföringstjänster. Kunder kan förvänta sig medelhöga till låga avgifter på internationella överföringar. Det finns begräsningar när du överför pengar, men inte många. Avgifterna kan vara lite större när du skickar pengar till en bank, men lägre till andra konton på Payoneer.

Payoneer är lämpligt för verksamheter och individer, speciellt för frilansare. Du kan skicka och ta emot belopp via Payoneer, istället för att betala för individuella transaktioner.

Alla dessa saker gör Payoneer en mycket bra tjänst för pengaöverföringar och är definitivt något du bör testa.

Om du skapar ett konto på Payoneer via en länk i denna artikel kommer du att få 250 kr helt gratis.

Bitsafe

Bäst alternativ

Billigast och snabbast

#1

Payoneer

Riktigt snabb

Snabba överföringar

Billiga Överföringar

Billigt att överföra större belopp.

Anonyma Överföringar

Ett bra val för folk som vill vara anonyma

Det här är vår andra recension av Payoneer. Vår första recension av Payoneer finner du här. Anledningen till att vi skrev en andra recension är att saker har ändrats under det här året och vi kände att en ny recension kunde behövas.

En närmare blick på Bitsafe

Previous article

Hur köper man kryptovaluta?

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Teknologi