Teknologi

Hur köper man SHIB?

0
shiba inu coin

Shiba inu coin eller $SHIB är en så kallad “altcoin” eller en billigare kryptovaluta. Den liknar Dogecoin väldigt mycket eftersom den skapades med Dogecoin som inspiration.

Just nu när den här artikeln skrivs så är SHIB fortfarande inte en speciellt stor kryptovaluta, men det finns en hel del nyheter kring den redan.

Hur köper man SHIB (shiba inu coin)?

Just nu går det inte att köpa SHIB direkt med vanliga fiat-pengar. Det betyder alltså att du behöver använda en så kallad “swap”-tjänst såsom Uniswap eller Pancakeswap. I vårt fall så använde vi oss av Uniswap.

Hur fungerar det att köpa SHIB via Uniswap?

Först behöver du skaffa en crypto wallet. I det här fallet så rekommenderar vi Trust Wallet. Efter att du har skaffat Trust Wallet så behöver du först köpa Etherium (ETH) via Anycoindirect eller Crypto.com och sedan skicka dina Etherium till din Trust Wallet.

När du har tagit emot dina Etherium i Trust Wallet så går du till fliken “DApps” längst ner på appen. Skrolla sedan ned tills du hittar “Uniswap Exchange”:

Efter att du har klickat på Uniswap Exchange kommer du till den här sidan:

Här väljer hur många SHIB coins du vill köpa och hur mycket det kommer att kosta i Etherium. Du kommer även att behöva betala en avgift för denna transaktion tyvärr, men det är inget du kan undvika, du får skylla på skaparen av Etherium för detta.

För att få tag på SHIB behöver du först köpa Etherium och skicka dem till din Trust Wallet som du sedan växlar (swappar) till SHIB. För att göra detta snabbt och enkelt bör du skapa ett konto på Anycoindirect via knappen nedan.

Hur köper man dogecoin?

Previous article

Hur använder man Trust Wallet?

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Teknologi