Teknologi

Hur använder man Trust Wallet?

0
trust wallet

Vad är Trust Wallet?

Hur laddar jag ned Trust Wallet?

Hur skapar jag min Trust Wallet?

Hur konfigurerar jag min Trust Wallet?

Lägg till kryptoplånböcker på Trust Wallet

Ta emot krypto med Trust Wallet

Överföra kryptovaluta med Trust Wallet

Vad är Trust Wallet?

Trust Wallet är en så kallad multi-coin wallet och ägs av Binance sedan år 2018. Trust Wallet låter dig förvara, skicka, ta emot och växla olika kryptovalutor med ett och samma konto. Trust Wallet har stöd för flera olika kryptovalutor såsom Bitcoin, Etherium, Binance Coin och Ravencoin. Trust Wallet erbjuder även Crypto Staking med valutor så som Tezos, Cosmos eller Tron.

Du kan se en fullständig lista över kryptovalutor som Trust Wallet har stöd för genom att klicka här.

kryptovalutor tillgängliga på trust wallet

Hur laddar jag ned Trust Wallet?

Trust Wallet är en app som finns tillgänglig på iOS och Android.

Hur skapar jag min Trust Wallet?

Efter att du har laddat ned och installerat appen behöver du klicka på Create a new wallet.

Du behöver sedan skriva ned din “recovery phrase”. Se till den här frasen skrivs ned på ett fysiskt papper eller i annan säker form och sedan bevaras på ett mycket säkert ställe. Kanske i ett kassaskåp där hemma? Eller kanske på samma ställe som du förvarar viktiga dokument eller ditt pass? Om du tappar bort den kommer du tyvärr aldrig kunna få åtkomst till ditt konto igen.

Du behöver sedan kontrollera att du har rätt fras genom att skriva alla dessa ord i korrekt ordning. Efter denna verifiering kommer ditt konto att skapas och bli redo att användas.

crypto.com

Skapa konto på Crypto.com via knappen nedan och få 250 kr insatta på ditt konto. Dessa 250 kr kan sedan användas för att göra din första investering i kryptovaluta utan krångel.

Hur konfigurerar jag min Trust Wallet?

Välj dina fiatpengar

Du behöver välja fiatpengar (FIAT) för att köpa och se växelkurser mellan den valutan (t.ex. EURO) och kryptovalutor inom Trust Wallet. Som standard är fiatpengarna i Trust Wallet USD men du kan ändra detta till euro genom att gå till Settings (inställningar) och sedan välja Currency (valuta).

Aktivera aviseringar

Om du aktiverar aviseringar från appen kommer du att bli meddelad varje gång du tar emot en transaktion till din wallet. För att aktivera detta trycker du på Settings och sedan Push Notifications. Kryssa i Allow Push Notifications för att aktivera aviseringar. Detta är rekommenderat.

Välj transaktionshastighet

Att välja transaktionshastighet tillåter dig att bättre hantera dina transaktionskostnader. Faktum är att dina transaktionsavgifter kommer att vara mycket högre om du gör en snabb transaktion. Dina avgifter är lägre om du väljer en långsammare transaktion.

För att välja detta alternativ går du till Settings och trycker på Transactions och Transaction Cost. Du kommer få tre alternativ::

Cheap – Långsam transaktion men billigast alternativ (rekommenderat).

Regular – Bra balans mellan hastighet och kostnad.

Fast – Hög transaktionshastighet men hög kostnad.

Säker åtkomst till ditt Trust Wallet-konto

För att göra din åtkomst till Trust Wallet ännu säkrare kan du även låsa ditt konto. För att göra detta går du till Settings och kryssar i alternativet App Lock.

Efter att detta är gjort komme en ny sida att visas. Du kommer sedan att bli ombedd att mata in ett lösenord på sex siffror. Du kommer att behöver mata in detta lösenord varje gång du öppnar appen. Detta kan givetvis vara lite irriterande men om du vill vara säker så är detta det bästa alternativet.

När du har skapat ett lösenord kommer en ny kategori att visas vid namn Advanced Settings. Klicka på denna kategori och bekräfta ditt lösenord. Du kommer sedan ha åtkomst till avancerade inställningar t.ex. Auto-Lock vilket låter dig ändra hur länge appen ska låsas och typ av låsmetod vilket ger dig friheten att välja att låsa upp appen bara med lösenord eller med en alternativ verifieringsmetod, t.ex. FaceID (för er som använder iPhone).

Lägg till kryptoplånböcker på Trust Wallet

När du skapar ett Trust Wallet-konto kommer du ha dessa plånböcker som standard: Bitcoin, Etherium och Binance Coin. För att lägga till fler typer behöver du klicka på “+” i den övre högra hörnet. Du kommer då se en lång lista med olika kryptovalutor, från större till mindre. Markera vilka du vill lägga till i ditt konto och sedan är du klar.

Ta emot krypto med Trust Wallet

För att ta emot kryptovalutor behöver du en wallet address. Gå till fliken Wallet och tryck på valutan som du vill ta emot i framtiden. Tryck på Receive för att få din wallet address.

Överföra kryptovaluta med Trust Wallet

För att överföra krypto till någon annan behöver du gå till fliken Wallet och klicka på Send. Lägg till mottagarens wallet address i första fältet och ange sedan beloppet som du vill överföra.

Hur köper man SHIB?

Previous article

Disney Plus Sverige

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Teknologi