Streaming

HBO eller Netflix, vad är bäst?

0
hbo eller netflix

Allt fler väljer att se på TV eller film via streaming. Det är enklare att se precis det du tycker om, och valmöjligheterna är också väldigt stora. Ett antal leverantörer erbjuder sina tjänster, med varierande priser och utbud. Två av de största du kan välja mellan är Netflix vs HBO. Så det lönar sig att se lite närmare på vad de har i sina paket.

Netflix eller HBO- vad kan de erbjuda dig?

En fördel med att se på film via streaming är att du kan välja när och vad du ska se på något. Med vanlig TV är du bunden av när de sänder något, även om det går att spela in olika program. Så utbudet som de olika leverantörerna har är ganska intressant i sammanhanget. En del tycker om att se på serier, medan andra vill ha de allra senaste storsäljande filmerna. Många vill kunna styra lite extra vad barnen ser på medan andra helst vill kunna se utländska filmer. Smaken är definitivt delad.

För att kunna dra full nytta av de olika tjänsterna är det nödvändigt att ha den rätta utrustningen. Det vill säga om leverantören erbjuder filmer i HD eller 4K så kan du inte utnyttja det helt och hållet om din TV inte är kompatibel. Om du vill satsa på riktigt bra bildkvalitet så gäller det alltså att välja både rätt leverantör och ha det som krävs hemma. Men det är inte alla som bryr sig om det, utan kanske ser på film mest via sin mobil eller dator.

HBO Nordic

Bästa streamingtjänsten 2020

Vad som är bäst kan alltså bero på vilka behov eller önskemål du har. Är HBO bättre än Netflix, eller är det tvärtom? För att kunna fatta ett beslut gäller det att se på HBO utbud och jämföra det med Netflix utbud. Samtidigt så är pris och andra förmåner viktiga i sammanhanget.

Netflix har tre olika abonnemang. Den största skillnaden är hur många enheter som kan använda tjänsten samtidigt. Du kan välja mellan 1, 2 eller 4 användare. Alla alternativen ger dig tillgång till samma utbud, även om det bara är de två större som kan erbjuda HD. En fördel med Netflix är att du kan ladda ner flera av deras filmer eller serier och se på dem offline. Som under en flygresa eller när du inte har wifi.

Med HBO däremot så ingår det redan två skärmar i erbjudandet. Du kan inte ladda ner filmerna utan det är alltid direkt streaming. HBO månadskostnad är lägre än Netflix månadskostnad med motsvarande antal skärmar, men det är inte så stor skillnad egentligen. Du kan ladda ner en app för både dator och mobiltelefon för att alltid vara uppkopplad.

Varierande utbud med streamingtjänster

Både Netflix och HBO erbjuder unika serier och filmer. Det är bara genom att skaffa Netflix som du kan se en del populära serier, för de produceras direkt för dem. Samma sak gäller dock HBO som köper in rättigheterna till filmer och serier. De är kända för att ha en rad med bra titlar, framför allt med serier. Återigen så måste du skaffa HBO för att kunna se just dessa. Båda leverantörerna har speciella profiler för barn, med ett utbud som är åldersanpassat.

Uppdaterat 2020-12-08

Med Netflix så får du med dig:

 • Orange is the New Black
 • Sherlock
 • Stranger Things
 • The Witcher
 • 13 Reasons Why
 • Friends
 • The Big Bang Theory
 • Modern Family
 • Vikings
 • Attack on Titan
 • Rick and Morty

Medan HBO kan erbjuda bland annat:

 • Game of Thrones
 • Girls
 • The Sopranos
 • Westworld
 • Watchmen

Båda tjänsterna låter dig prova på utbudet gratis under en månads tid. Så du kan se vad de har och om det passar dig. Därefter kan du automatiskt fortsätta med ditt abonnemang eller avsluta det utan någon kostnad.

Sammanfattning om bästa streamingtjänsten 2020

Så är HBO bättre än Netflix? Det går inte att ge ett entydigt ja eller nej som svar på den frågan. För det beror på vad som är bäst för dig. Vill du ha vissa serier måste du välja HBO. Men om du vill kunna se på fyra skärmar samtidigt så är Netflix det bästa valet. Utbudet är stort, men alla har sin egen personliga smak. Därför kan det vara en bra ide’ att först ta en prövomånad och se hur det går.

Det är inte ovanligt att ha flera abonnemang för olika streamingtjänster. Speciellt i en familj där behov och önskemål kan vara så olika. Eftersom ingen av tjänsterna kostar speciellt mycket är det lätt att utnyttja dem fullt ut. Förutom att det inte är någon bindningstid och du kan avsluta avtalet när du vill helt gratis.

Att se på film och serier är något som de flesta gör varje dag. En viktig del av vardagen, så att säga. Därför är frågan om du ska skaffa Netflix eller skaffa HBO inte helt oansenlig. I slutändan så handlar det ju om att kunna slappna av och se på det du önskar.

Netflix Sverige

Fiverr – Köp och Sälj Frilansarbete Enkelt

Previous article

Underlätta livet med Apple Airpods 2

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.