StreamingTeknologi

Disney Plus – snart kommer det till Sverige

0
disneyplus sverige

Disney Plus – snart kommer det till Sverige

Den 12 november 2019 lanserades Disneys nya streamingtjänst Disney Plus, men tyvärr bara i USA, Kanada och Nederländerna. Sverige får tyvärr vänta lite längre.

När släpps Disney Plus i Sverige?

Disney Plus hade premiär i november 2019, och enligt Disney så kommer du även att kunna titta på Disney Plus i västra Europa den 31 mars 2020. Länderna som Disney har pratat om här är Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien. Man har egentligen inte sagt att Sverige ingår här, så man är inte helt säker ännu. Men det finns en chans att vi också finns med i den här lanseringen.

Varför tar det så lång tid innan det kommer till Sverige?

Disney har inte sagt något officiellt om varför, men det har förmodligen med EU:s regler att göra. En viss procent av innehåller i streamingtjänster måste nämligen vara producerat i EU. Och som du kanske förstår så är en stor del av det Disney erbjuder från USA. En till sak att tänka på är GDPR (rätt nyligen), vilket gör att hela tjänsten måste fixas till så att den uppföljer alla kraven vi har i EU.

Vad kommer man att kunna se på Disney Plus?

Alla Star Wars-filmer, Marvel-filmer, Pixar-filmer och många klassiker från Disney. Tv-serier kommer även att finnas, t.ex. The Simpsons kommer att finnas tillgängligt på Disney Plus. Vilket är rätt fantastiskt eftersom att denna populära serie har man inte kunnat titta på via en streamingtjänst tidigare.

Vad kommer Disney Plus att kosta?

I USA kostar Disney Plus ungefär 65 kronor per månad, vilket blir 650 kr per år. Vilket gör att Disney Plus faktiskt är billigare än både Netflix och HBO Nordic.

Alternativ till Epayments

Previous article

Fiverr – Köp och Sälj Frilansarbete Enkelt

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Streaming